Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Dit evenement is voorbij.

Laatste eucharistieviering op 14 januari 2024

26 november 2023 - 08:00 - 17:00

Laatste eucharistieviering op zondag 14 januari 2024 en hoe dan verder
Na deze feestelijke gebeurtenis volgt het afscheid. Afscheid van (eucharistie) vieringen in de Sint Joseph kerk. Zondag 14 januari 2024 zal om 10.30 uur de laatste eucharistieviering worden opgedragen. Aan het eind van deze Goddelijke eredienst zal het altaar worden afgeruimd, de Godslamp gedoofd, het Allerheiligst Sacrament (ciborie met geconsacreerde hosties) alsmede het Evangelie boek, de relikwieën de HH Oliën en de Paaskaars de kerk worden uit gedragen en overgebracht naar het eucharistisch centrum, de Kruisverheffing in Raalte.

Maar dit alles betekend niet dat God uit Nieuw Heeten verdwijnt. Op aantal belangrijke momenten door het jaar, zal zolang de kerk nog geen andere bestemming heeft, een gebedsviering plaatsvinden.
We denken hierbij aan:
Rond 19 maart feestdag van de Heilige Joseph
Maria maand mei en oktober
Allerzielen en einde jaar viering.

Kerk blijft (dagelijks) open voor gebed, stil moment of opsteken kaarsje
Ook uitvaart (met gebedsviering) vanuit de kerk is en blijft mogelijk.
Luiden van de klok na overlijden en maken van een kruisje na het overlijden van een dierbare blijft mogelijk. Dit moet door de nabestaanden of uitvaartleider wel worden gemeld bij de koster.
Luisteraars van de kerk telefoon kunnen overschakelen naar de buurt locaties. Lettele (Kanaal 3) Raalte (21) Heeten (24) Haarle (23).

Het secretariaat blijft bemand. Elke 1e donderdag van de maand kunt u hier terecht van 10-12 uur voor het opgeven van misintenties en andere kerkelijke aangelegenheden.

De kerkbijdrage voor de parochie Heilig Kruis blijft gewoon doorlopen tenzij u aangeeft dat deze gewijzigd cq opgeheven moet worden.

Zolang de kerk nog geen andere bestemming heeft gekregen zal het gebouw en het terrein door vrijwilligers worden onderhouden. Pas op de dag van verkoop vervalt de kerkelijke bestemming.

Wat ook blijft is de begraafplaats. Sinds 2010 is het beheer hiervan ondergebracht in een kerkelijke stichting RK begraafplaatsen parochie Heilig Kruis. Deze stichting beheert de begraafplaatsen in de locaties van het parochie waarbij zoveel mogelijk de bestaande regels en afspraken in acht worden genomen. De tarieven voor het begraven en verlengen verschillen per locatie. Deze zijn gebaseerd op exploitatie kosten die verschillen door recente uitbreiding en/of ruiming. Onderhoud door vrijwilligers is en blijft van groot belang om de rustplaats een waardig aanzien te geven.

Gegevens

Datum: 26 november 2023
Tijd: 08:00 - 17:00