SAM Attractieverhuur

Hegeman Koudetechniek & Airconditioning

Bouwbedrijf Vosman

SV Nieuw Heeten – HVBS rust 20-14   eind 28-28 In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar 2018 speelden de dames van NwHeeten thuis tegen HVBS uit Bunschoten Spakenburg. In de uitwedstrijd werd nipt verloren en met een gevoel dat er veel meer had ingezeten, dat wilden de dames van NwHeeten dan ook recht zetten . Goed doorgenomen om een snelle omschakeling van verdediging naar aanval te spelen en verder met zelfvertrouwen en overtuiging de wedstrijd in te gaan. Dit lukte in de eerste helft uitstekend, de dames speelden scherp en het publiek werd mooie en snelle aanvallen voorgeschoteld, terwijl verdedigend het goed stond en het de aanval van HVBS lastig werd gemaakt, door dit goede spel werd de rust bereikt met een comfortabele 20-14 voorsprong. In de rust erop gehamerd dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. In de tweede helft hanteerde HVBS enkele andere aanvalspatronen waar NwHeeten het lastig mee had, terwijl aanvallend er enkele goede kansen niet werden benut, de aanval van NwHeeten liep niet meer zo vloeiend als in de eerste helft. HVBS rook haar kansen en kwam hierdoor steeds dichterbij doordat de robuuste aanvalsters met goede afstandsschoten het doel wel wisten te vinden. HVBS kwam langszij 22-22. NwHeeten had in deze fase geen goed antwoord op het spel van HVBS. De bezoekers uit Spakenburg speelden zich zelfs naar een voorsprong van 23-27 en 24-28. In de laatste7 a 8 minuten ging NwHeeten met een tomeloze inzet voor een beter resultaat, verdedigend alle zeilen bijgezet ging het beter en werd geen doelpunt meer toegestaan, langszaam kwam NwHeeten dichterbij en in de laatste minuut de dik verdiende gelijkmaker gescoord, met nog minder dan een minuut te spelen mat HVBS in balbezit zette NwHeeten goed druk waardoor HVBS de bal verspeelde, in de laatste seconden ging NW Heeten naar voren en met een laatse schot van Daphne Grolleman trof dit in de slotseconde de paal en werd nog bijna beide punten in de wacht bgesleept. Verdeind over de hele wedstrijd gezien was de puntendeling. Een uitstekende eerste helft met een mindere tweede helft werd gespeeld, maar alle lof voor het niet opgeven in de slotfase en hierdoor een belangrijk punt overgehouden. Volgende week wacht de derby tegen Lettele.